17 juli 201

dsc_2521-1

De honing van zondag is in zakken gedaan en dit brengt de totale honingopbrengst voor dit jaar op 39,5 kg per volk. Dit is 9 kg minder dan vorig jaar, maar 16 kg meer dan in 2017. Het is al bij al dus toch een goed jaar geweest. Ik kan nu morgen beginnen aan de grote schoonmaak. De honing is weg uit het slingerlokaal en nu kan ik daar royaal met water poetsen. Ik moet nog wel  wat darrenraat en alle ontzegelwas smelten en dan gebruik ik het lokaal pas terug tijdens de wintermaanden bij het gieten van de waswafels.

Alle bijenvolken kregen een honingzolder met natte honingramen onder zich en tevens de vliegspleetlat tegen roverij. De schuifjes van deze lat staan nog wel volledig open. De varroaschuif zit er nu even onder voor een telling van de natuurlijke mijtenval. Als ik niet dadelijk hoef te behandelen, krijgen ze eerst nog wat wintervoer. De kasten echt op gewicht zetten, doe ik pas in september.

De vliegplanken zijn dit jaar niet gebruikt en ze zijn ook echt niet nuttig voor de bijen. Ik heb ze allemaal omgebouwd tot muilkorven tegen de hoornaars. Doch dit jaar heb ik er nog geen gezien aan de bijenstand.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s