18 juli 2019

Vandaag heb ik de laatste honingramen gesmolten. Onder elk volk heb ik een honingbak met 12 ramen gezet. Deze ramen worden volgend voorjaar pas gesmolten. Ik heb de 60 mooiste in de diepvriezer gezet om de wasmot te doden. Deze plaats ik dan na enkele dagen in afgesloten bakken om ze in het voorjaar aan de bijen te kunnen geven.  Enkele uitgewerkte en de rest waswafels.

De slechtste honingramen  heb ik vandaag dus gesmolten. Morgen ga ik nog een keer de wassmelter in gang zetten om alle ontzegelwas van dit jaar tegelijk te smelten. De was van de honingramen gebruik ik om de toekomstige broedwafels mee te gieten. De ontzegelwas dient voor de honingramen en de was van broedramen kan dienen voor kaarsen en boenwas. Op deze manier is voor mij de wascyclus proper georganiseerd.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s