8 oktober 2018

Dit weekend heb ik het laatste volk gecontroleerd. Veertien dagen geleden was duidelijk dat er een moerwissel was gebeurd. Op dat moment vond ik nog geen eitjes, maar wel nog wat gesloten broed van de vorige koningin. Indien de nieuwe moer een succesvolle bruidsvlucht had gedaan, moest er nu duidelijk een broednest aanwezig zijn. Spijtig genoeg was dit niet het geval. Een groot volk met veel jonge bijen, volledig ingewinterd en moerloos. De eenvoudigste oplossing volgens mij: een jongvolk van 7 ramen bovenop zetten. Verenigen kan op dit moment geen probleem zijn. Binnen enkele dagen ga ik het broednest nog wel even herschikken. Het jongvolk had drie ramen broed en vier voerramen. Het productievolk had nu twaalf ramen voer, al grotendeels verzegeld. Ik verwijder dus de onderste broedbak met zeven ramen voer. Deze verdeel ik dan over de jongvolken die op minder dan 10 ramen zitten.dsc_2123

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s