13 oktober 2018

 

Nog steeds zomerse temperaturen: 27 graden. Ik had graag nog enkele nieuwe fruitbomen geplant dit jaar. Daarom even gekeken op het perceel voor de bijenkasten en er was nog plaats voor zeker tien bomen. Ik zoek steeds naar bloemen voor de bijen, maar ben er van overtuigd dat een enkele boom vol bloesem meer te bieden heeft voor de bijen dan een paar vierkante meter crocussen of andere bloemetjes. Elke bijenboom met bloesem levert een schat aan nectar voor de bijen, maar alleen de fruitbomen leveren ook nog een extraatje voor mens en dier: lekker fruit in het najaar. En natuurlijk zijn deze bloesems ook prima te verdelen over het jaar. Van de vroege pruimpjes, over de kersen, peren en appels tot aan de walnoten en de kastanjes. Momenteel heb ik aan het Waterbroek zo al 24 fruitbomen staan. Natuurlijk naast de tientallen meidoorns, sleedoorns, inlandse vogelkers, sporkenhout, acacia’s, linden en de meer dan 150 wilgen van meerdere soorten.

Er is dus nog plaats en daarom heb ik vandaag tien fruitbomen bijgekocht. Halfstammen van 3 meter in pot. Bij het Genker plantencentrum was er momenteel zelfs 15% korting op fruitbomen. Toch mooi meegenomen. Vanaf morgen begin ik met het planten. Een gat graven, wat compost bijmengen, een boompaal plaatsen en een stevige gaas rond de stammen tegen schapenvraat. Bij deze temperaturen zal ik ook maar een emmer water voorzien per plantgat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s