5 oktober 2018

Vandaag weer 22°C en de bijen vliegen als een speer. Sinds ik met inwinteren ben gestopt, zijn de kasten nog een flink stuk zwaarder geworden. Ook de zwerm die in mijn achtergebleven warrékast is gedropt, doet het prima.DSC01665

Als dit weer nog een weekje aanhoudt, heb ik nog wel een perceeltje mosterd voor de volken.DSC01668

Het perceeltje phacelia zal niet meer bloeien, maar vaak geeft dit dan nog een mooie bloei vroeg in het volgende jaar. De jonge plantjes blijken toch niet zo snel weg te vriezen. Morgen ga ik nog het derde perceeltje ploegen. Hierop stonden dit jaar zonnebloemen en boekweit. De voorbije jaren was ploegen wegens de natte bodem pas mogelijk eind april. Nu ga ik eens proberen om te ploegen in het najaar. Op zwaardere gronden wordt dat blijkbaar vaak gedaan. De enige groenbemester om nog te zaaien in september en oktober die ik nog heb liggen, is voederwikke. Dit heb ik nog nooit geprobeerd en ik ben benieuwd naar het resultaat.

Aan de klimopstruiken bleek het vandaag najaarssolden. Blijkbaar de laatste kans om een paar gele wintersokken te bemachtigen. DSC01675Vandaag ook weer een voortdurend aan- en afvliegen van honderden insecten. Wespen, hoornaars, solitaire bijen, vliegen, bijen en vlinders. De voorbije weken vroegen de mensen vaak of er een zwerm bijen in hun klimop zat. Het gebrom is voor niet-imkers echt beangstigend. Maar voor de foeragerende insecten zijn wij slechts bewegende objecten op hun vliegroute. Tijd om de mensen lastig te vallen, hebben ze heus niet.DSC01671

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s