Eerste vriesdagen

Ik had het echt niet meer verwacht, maar de voorbije zijn er in Tessenderlo toch al drie dagen op rij geweest met nachtvorst. Dat zou dan betekenen dat binnen drie weken de meeste volken broedloos zijn. De winterbehandeling kan dus misschien toch doorgaan begin december. Zou onze patroonheilige daar toch voor iets tussen zitten?

Ik ga in elk geval begin december een controle doorvoeren in de volken om te kijken of ze nog broed hebben. Op welke manier ik dat controleer zonder de volken te openen, laat ik dan wel zien met enkele foto’s. Een infraroodthermometer om de temperatuur tussen de raten te meten, bracht me enkele jaren geleden al de oplossing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s