Ontzegelmachine

Het mag ondertussen wel duidelijk zijn dat ik elke euro van de honingverkoop terug in de imkerij steek. Dit jaar heb ik ervoor gekozen om een ontzegelmachine aan te schaffen. Een machine waarbij de messen via stoom worden verwarmd, leek me niet praktisch in het kleine slingerlokaal. Dat zou veel te veel warmte genereren. Het werd dus een elektrisch verhit mes en dat vond ik bij de firma Lyson. De Lyson ontzegelmachine Speedcut. Alleen is dit toestel alleen te verkrijgen voor het ontzegelen van een dadantraam. Mijn veel smallere Kempische ramen zouden hier dus niet in passen en ik zou er vermoedelijk mijn vingers bij inschieten. Een houten mal die ik over de toplat van de Kempische ramen schuif zou dit moeten oplossen. De foto’s moeten een en ander verduidelijken. Bij de volgende slingerbeurt zal ik een filmpje plaatsen over het gebruik.

Ik plaats het toestel hier boven mijn ontzegelstand/stoomwassmelter.
De ontzegelmessen worden verhit door eenzelfde heat-controller van Lyson als op mijn Lyson roermachine.
Een eerste prototype van de mal om mijn Kempische raammaat te kunnen ontzegelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s