Het ECOvolk krijgt een uitbreiding

Na mijn nevenstap naar het eco-imkeren, had ik nog één kast behouden. De eco-kast is eigenlijk een aangepaste Warrékast. Ze wordt niet meer behandeld en ik heb de voorbije jaren op geen enkel moment de kast nog geopend. Vorig jaar is ze na de winter afgestorven. Het volk verdween in het vroege voorjaar. Door varroa of moerloos geworden? In het vroege voorjaar werd de kast bezocht door allerlei insecten die weghaalden wat ze konden gebruiken. Maar tegen mei trok er een zwerm in en ze ontwikkelden tot twee volle bakken voor de winter. Zonder varroabehandeling zijn ze dit voorjaar uitgewinterd en momenteel zijn de twee bakken volledig volgebouwd. Ik heb dan toch maar een derde bak onder geplaatst. Vermoedelijk te laat om een zwerm te voorkomen, maar ik hoop dat een zwerm met de daarop volgende broedstop voldoende remmend werkt tegen de varroamijt. We zullen afwachten wat er dit jaar verder gebeurt.

De nieuwe bak heeft slechts 8 toplatten met een klein strookje was. Voldoende om de bijen aan te zetten om zelf 8 mooie raten uit te bouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s