Voorjaarscontrole?

Vandaag droog en 12 graden. De bijen vlogen massaal op de wilgenkatjes en de krokussen. Het moment voor mij om de onderbak te verwijderen bij de bijenvolken en de bodem te reinigen. Bij de inwintering plaats ik een honingbak onder het volk. Ze krijgen hierdoor wat meer ruimte en later in de winter zit het volk dan wat hoger en bijgevolg verder van het vlieggat. Van de 19 volken zijn er 18 in goede doen. Het enige volk bij mij thuis, was volledig verdwenen. Volgende week ga ik nu alle verwijderde ramen smelten om de raampjes terug te kunnen voorzien van een zuivere waswafel .

Na enkele minuten hebben alle opzittende bijen de onderbak verlaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s