7 september 2019

Momenteel zijn alle Liebigverdampers terug opgeborgen tot volgend jaar. Slechts 5 volken hadden een mijtenval van enkele tientallen. Vandaag ben ik dan begonnen met het inwinteren door middel van invertsiroop. Een voerbakje van 2 liter, elke dag tot ze op gewicht zijn. Voor dit seizoen had ik mezelf nieuwe voerbakjes gekocht. De ronde met een omgekeerd bekertje in het midden. Dit ter vervanging van de vierkante bakjes met 2 klepdeksels. Van deze klepjes moest ik er elk seizoen wel enkele vervangen. Het plastic is veel breekbaarder dan van de ronde voerbakjes. De ronde zijn ook veel makkelijker proper te krijgen. Maar het grootste voordeel is totaal onverwacht gebleken. In de ronde bakjes vind ik nooit mieren die mee aan tafel gaan. De kleppenbakjes zitten steeds vol mieren en in de ronde kom je ze simpelweg niet tegen. Voor mij dus nooit nog de kleppenbakjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s