31 augustus 2018

08dcb-liebigverdamper-thumb

De eerste 12 kasten hebben hun behandeling met mierenzuur gekregen. Op 7 dagen waren alle papiertjes droog en was er 100 ml verdampt. Normaal dient dit te verdampen op 3-5 dagen maar het was de voorbije dagen niet te warm. De volgende week zal het warmer worden en de kasten die morgen starten, zullen dus wel sneller klaar zijn. Er zijn in de behandelde volken zeer weinig mijten gevallen tijdens de verdamping, maar de mijtenval houdt nog wel even aan. De meeste mijten, een tiental, lagen onder de broedafleggers die al in mei waren bedruppeld met oxaalzuur. Deze jonge volken, momenteel op 7-9 ramen, onbehandeld laten tot december zou onverantwoord zijn.

Terwijl volgende week de andere stand wordt behandeld, blijf ik mijten tellen. Tijdens de tweede week van september kan ik dan alle volken op inwinteringsgewicht brengen met invertsiroop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s