26 november 2016

Vandaag kwamen bij enkele kasten nog bijen thuis met stuifmeel. Van het drietal bijen dat ongeveer per minuut binnenkwam, had er steeds één nog stuifmeel bij. Bij drie volken van de zes aan het waterbroek was dit het geval. Waar ze nu nog bloeiende planten vinden, weet ik niet. Wellicht bloeit er nog ergens wat mosterd in de omgeving. Maar de winterwerkjes zijn ondertussen begonnen. Bij Natuurpunt kon ik vandaag weer enkele jonge boompjes ophalen.

Dertig hazelaars en tien winterlindes heb ik dit jaar besteld. Ik heb ze deze namiddag dan ook direct geplant.

DSC_1536.JPG

DSC_1537.JPG

Naast de al aanwezige nestkastjes voor meesjes en de kastjes voor de zwarte roodstaart, zijn er vandaag weer enkele nieuwe gehangen. Twee voor de boomklever met de typische opening langs de zijkant.

DSC_1540.JPG

Een grote kast voor de bosuil en een ander model voor de torenvalk werden ook opgehangen. Benieuwd of ze bevolkt raken tijdens de volgende jaren.

DSC_1543.JPG

DSC_1544.JPG

DSC_1541.JPG

DSC_1542.JPG

De kast voor de bosuil heeft een deurtje langs voor en kreeg een zacht bedje met houtvezels. De valkenkast kreeg geen nestmateriaal en ook geen deurtje. Beiden hebben een zitstok naast de opening. De valkenkast hangt tegen een solitaire boom met vrij uitzicht voor de valk op haar jachtterrein.