19 april 2014

De ecokastlift is klaar. Zodra de bijen beginnen aan ratenbouw in de tweede broedbak, kan ik er een derde onder plaatsen.

steekkar, warrelift

warrelift, fabricage

warrelift, fabricage

warrelift, resultaat

Voor een eerste prototype vind ik ze best geslaagd. En ze zou ook dienstig moeten zijn om andere kasten te transporteren en op een aanhanger te heffen.

Vermits ik me toch even met metaal bezig hield, heb ik ook de oude stootkar onder handen genomen.

stootkar, houthaksel

Met een paar nieuwe banden en een houten bekisting dient ze perfect om het gehakseld hout te transporteren. Voor de bijenkasten kwam een dikke laag om het onkruid tegen te gaan en ook rond de bessenstruiken verdeel ik dit goedje. Vooral aan de blauwe bessen, zou dit verzurend effect gunstig moeten zijn. Vorige maand heb ik rond de bessenstruiken op dezelfde manier een laag houtas gegeven. De ganse winter bewaar ik de as uit mijn houtkachel om op een propere manier kalium aan de planten te geven. Naar het schijnt komt daar de naam potas van. Kalium zou vooral goed zijn voor de vruchtzetting. Ik heb het daarom ook ondergewerkt in het aardappelperceel. 

bessenstruiken

 

2 gedachten over “19 april 2014

  1. Spijtig genoeg heb ik dit uit mijn hoofd gemaakt. De enige maat die echt van tel was, is de 34 cm van de armen om een Warrébak mee vast te nemen. Ook de ophefbare hoogte heb ik ruim voldoende gemaakt om twee Warrébakken tegelijk te kunnen onderzetten.

    Like

Reacties zijn gesloten.