Einde inwintering

De volken zijn nu ingewinterd en alle kasten wegen tussen de 18 en 20 kg langs achter gewogen. Dit komt overeen met 36 tot 40 kg. Binnen enkele dagen als de voerbakjes volledig leeg zijn worden ze verwijderd. Onder de dekplank komt dan een plasticfolie te liggen. De bodem hou ik open tot begin volgend jaar. voederbakje

Dit jaar heb ik niet voldoende plaats om alle volken onder dak te overwinteren. De twee standen zijn voorzien op de inwintering van 16-17 volken. Dit jaar zijn het er twintig en bijgevolg diende ik voor 3 volken een andere oplossing te voorzien. Een tijdelijke afdekking moet hiervoor volstaan. winterafdekking bijenkasten

De moestuin heb ik voorzien van een nieuw vogelnet om te beletten dat de houtduiven de kolen consumeren. moestuin, vogelnet

Deze morgen heb ik een bezoekje gebracht aan het kasteel van Hex waar de moestuindagen plaatsvonden. Aan de talrijke standjes was weer veel te beleven. Ik heb er o.a. geleerd dat een citrusplant graag een glas rode wijn lust. Een glas rode wijn per jaar door de potgrond zou de plant voorzien van de benodigde mineralen en zuren. Ik heb, eens thuisgekomen, alvast mijn sinaasappelplant een glas gegeven. moestuindagen, Hexmoestuin, kasteel Hexvoorraadkelder, kasteel HexDe moestuin van het kasteel en zijn voorraadkelders spreken elke keer weer tot de verbeelding. In het koetshuis van het kasteel stonden ook enkele oude bijenkorven tentoongesteld. bijenkorf, leemBijenkast, antiek