Zondag

Begonnen met het dagelijks brood.zondags brood Hierna naar de bijenstand aan het waterbroek om pastinaak, rode bietjes en wortelen te zaaien. bij aankomst vluchtte een ree weg. Het was een volwassen hinde en ze is misschien al afgezonderd om weldra te werpen. vlak voor mijn voeten vloog een torenvalkvrouwtje op met zijn prooi. Blijkbaar had ik haar verstoord, maar ze ging 30 meter verder gewoon verder eten. Een geluk dat ik mijn camera bijhad. torenvalk met prooitorenvalk met prooitorenvalk met prooi 

 

Thuisgekomen en nog ekele foto’s kunnen maken van een koppeltje koolmezen . koolmeeskoolmees 

 

Vlak na de middag vertrokken naar Gingelom. Het was daar echter zo koud dat er bijna geen bijtjes vlogen. De kast toch even opengedaan en het broednest was compleet volzet. De waswafel was blijkbaar volledig uitgewerkt. Ik heb echter het koninginnenrooster niet verwijderd om het darrenraat uit te snijden. Het was zo koud dat ik maar snel de honingzolder terug heb opgezet. Hierin was maar een enkele bij aanwezig. Met de stetoscoop heb ik dan even geluisterd en de volkjes zoemden beiden rustig, zonder huilen. Ze voelen zich dus niet moerloos en het zal dus wel loslopen. Zodra het weer even verbetert, zal ik nog maar eens de trip doen om het darrenraat vooralsnog uit te snijden. Moesten er de volgende dagen toch darren uitlopen, nemen we de varroa er maar bij. De harige mannetjesbijen zullen in elk geval kunnen helpen om het volk op temperatuur te houden. En volgens de weersvoorspellingen voor de volgende week zou het wel eens nodig kunnen zijn.