Kweepeer

De kweepeerboom is weer zwaar geladen. Elke dag zakken de takken meer en meer door onder hun zware last.

 

Kweeperen

Zijn er liefhebbers om de peren te komen plukken? Ik heb zelf nog voldoende jam en rum van vorig jaar.

Bij het opruimen van de tuin kwam ik mijn pad weer tegen. Elk voorjaar komt hij via de voordeur naar binnen. Letterlijk! Op een zonnige voorjaarsdag zit hij dan tegen de voordeur aan te wippen waarna ik hem in de tuin plaats. Ons huis is volledig dichtgebouwd aan de voorkant en de voordeur zit in een portaaltje. Vermoedelijk komt hij hierin terecht en zit dan tegen de deur op te wippen. Nu vond ik hem aan de achterdeur, waar hij in een emmer was gesukkeld. Vermoedelijk was hij in de tegenovergestelde richting op weg naar zijn winterslaapplaats. Ik weet natuurlijk niet of het elk jaar dezelfde pad betreft. Er zullen er wel meerdere zijn in de tuin, want vorige week heb ik een jong padje in mijn tuinklompen aangetroffen.

Pad

2 gedachten over “Kweepeer

Reacties zijn gesloten.