Selectieve vallen voor de Aziatische hoornaar

Gisteren las ik dat begin februari al een jonge koningin was gevangen van de Aziatische hoornaar. Ik was al bezig met de fabricage van enkele selectieve vallen, maar ik schakel nu toch maar een versnelling hoger. Vermits volgende week de temperaturen wel eens even boven de 10 graden kunnen oplopen, heb ik de vallen zelfs geplaatst.

De selectieve val heeft een conische ingang van 8,4 mm waar de Europese hoornaar niet zou in geraken. Kleinere insecten die in de val geraken, kunnen dan weer weg door de stukjes moerrooster met gaten van 6 mm.

De conische bijendrijvers heb ik moeten uitboren tot 8,4 mm, want ze zijn normaal voorzien voor bijen met een gat van 6 mm.
De lofvloeistof die ik nu gebruik is Trappit. Ik ben benieuwd.
Ik heb een val gezet op de uiteinden en in het midden van de rij.

Bij de voorjaarscontrole binnen een paar weken, vervang ik enkele bodems door de nieuwe bodems met ingebouwde wespenval. Ik heb deze pas gekocht en ga ze nog een beschermlaagje verf moeten geven. Zodra ze worden geplaatst, zal ik een foto plaatsen. De bodem op maat van een tienraams Dadant past perfect voor een Kempische kast in warmbouw. Zo ga ik er een proberen. De andere vier die ik kocht zijn op simplexmaat en hier moet ik nog zijlatjes aan bevestigen. Meer hierover later.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s