29 juni 2019

Vandaag bij de controle van de bijenvolken heb ik ook de verzegelde honingramen uitgehaald. Weer 60 stuks en daarmee heb ik dit jaar mijn hoeveelheid honing van vorig jaar bereikt. Toen met 10 volken en nu met 15 maar er kan binnen 14 dagen nog eens worden afgehaald. Dat zal dan de laatste keer zijn dit jaar. Voor mij is 2019 zeker geen slecht honingjaar gebleken. Terwijl ik niet reis met de bijen maar ze verdeeld heb over drie vaste standen. Bij de controle van het broed heb ik vandaag drie jonge moeren ontmoet en ik heb ze gemerkt met een groene stip. Groen is de kleur voor dit jaar. Er waren nog enkele volken waar ik de nieuwe moer niet tegenkwam maar elk volk had eitjes en bijgevolg een leggende moer. Nog een jong volk heeft doppen die ik morgen ga verwijderen. Hierna geef ik dit jonge volk een koningin van de zwarte bijen. Met dank aan Dylan Elen. Van de zes onbevruchte koninginnen die ik van hem ontving, zijn er drie aan de leg in een apidea. Ik ben eens benieuwd hoe deze het volgend jaar gaan doen. Ze zijn bij mij standbevrucht als test. Volgende maand ga ik dan nog de andere twee ook op een kast zetten.

3 gedachten over “29 juni 2019

    1. Sinds 2009 alleen standbevruchte eigen kweek. Dus bastaarden, maar ik vind dat maar een vies woord. Ik hoor liever iets als streekeigen bijen. Ik zet de apidea met de bijen en koningin omgekeerd op een hopeloos moerloos volk met een krantje tussen.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s