20 juni 2019

Vandaag moest ik drie volken nakijken waarvan ik 12 dagen geleden de koningin had verwijderd. Twee volken hadden nog slechts enkele kapotgebeten doppen. Ze hebben dus zelf besloten om niet meer te zwermen. Ook vorige week had ik drie van de vijf die zelf hun doppen hadden kapotgebeten. Verwachten deze volken een slechte tijd? Of zijn ze zo verrukt van hun nieuwe koningin? Vorige week waren de honingzolders alleen maar lichter geworden en was er niks meer bij verzegeld. Vandaag zijn de honingzolders van de gecontroleerde volken loodzwaar en grotendeels verzegeld. Ik moet deze ramen dringend slingeren om de bijen terug lege ramen te kunnen geven. De linde is nog maar voor tweederde in bloei. Ook de bramen moeten nog voor het grootste gedeelte beginnen. De bijen hebben dus zeker ruimte nodig om hun binnenkomende nectar op te slaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s