Nieuw leven

dsc_2502

De kleinkinderen kregen hun zin en één van de broedse kippen kreeg vijf eitjes onder zich. Na exact 21 dagen kunnen ze zich nu verwonderen over vier kuikens. Momenteel heb ik ze een plaatsje gegeven in de serre. Lekker warm tot ze wat steviger zijn om samen met moeder naar de andere kippen te verhuizen.

4 gedachten over “Nieuw leven

 1. Héél leuk voor de kleinkindjes, zo leren ze met liefde & respect om te gaan met alles wat leeft toch. Hier is dat ook zo.
  Helaas hebben we hier wel last van ongedierte bij de kipjes in het hok. Nl vlooien 😕. Kan je ms een goed middel aanraden daartegen? Uiteraard liefst zonder schade voor de kipjes natuurlijk.

  Like

  1. Bij kippen komen meerdere soorten luizen voor. De onschadelijke vederluizen kunnen ze zelf onder controle houden met zandbaden. De bloedluis is een gans ander verhaal. Zal moeilijk zijn zonder insecticide. Rol een stukje papier op in een stuk elektrabuis en kleef deze buis dan met tape onder de slaapstok. De volgende dag vind je de slapende volgevreten luizen in deze buis. Zelf gebruik ik ook tabakstelen in de legnesten. Te koop voor gebruik in duivennesten. Maar nicotine werkt natuurlijk ook in kippennrsten.

   Like

 2. Bedankt voor de reactie. Ga ik is toepassen met het papierrolletje.. Doch peis toch wel dat we te maken hebben met vlooien…..ze springen namelijk hoog en belanden dan, met het eitjes rapen, tot op onze mouwen. Zien er ook als vlooien uit!

  Btw vind uw blog erg leuk en leerzaam! Leren steeds wat bij als beginnend imker 😉

  Like

 3. Vlooien zijn in tegenstelling tot luizen echte nestparasieten.De grote kippenvlo, Ceratophyllus niger, broedt vooral op de uitwerpselen van de kippen en valt ook mensen, honden en katten lastig. Het nest en bij uitbreiding het hok zuiver maken. De tabaksstelen tussen het verse stro, zouden hier ook moeten helpen. Andere alternatieve middelen zijn lavendel, korianderzaadjes, boerenwormkruid en kamille.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s