Tweede honingzolder

Bij de controle van de volken vandaag bleek duidelijk dat het seizoen zeer snel verloopt. Twee volken hadden al belegde zwermdoppen. Die heb ik gebroken en twee ramen broed vervangen door waswafels. Het darrenraam heb ik uitgesneden bij drie volken en bij vier heb ik de tweede honingzolder onder gezet. Tussen de eerste honingzolder en het koninginnenrooster. Het was wel degelijk tijd voor die tweede honingzolder. dsc_2368Reeds zes volken hebben nu een tweede en morgen ga ik nog eens vijf bij plaatsen. Hiervoor heb ik vanavond 60 honingramen ingesmolten.dsc_2371

Er zijn al voldoende darren, dus ik zou volgende week al kunnen beginnen met de koninginnenkweek, maar hiervoor moet ik eerst het verwachte weer nog eens bestuderen. Ik kweek mijn koninginnen in apideakastjes en deze zijn niet zo groot. Als ik dan pas in juli de koninginnen vervang, begin ik liever pas in mei met de teelt. Vandaag heb ik bij 8 volken 3 koninginnen kunnen begroeten. Ik plaats ze dan even opzij tot na de controle en laat ze op hetzelfde raam weer vrij waar ik haar aantrof. Hier gebruikte ik een merkbuisje, maar soms gebruik ik een knijper en meestal een vangpijpje. Als ze maar even veilig aan de kant is.dsc_2370

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s