Honingzolders

Vermits ik dit jaar ga imkeren met 15 bijenvolken heb ik een paar honingzolders bijgemaakt. Elk volk zou begin juni toch twee honingzolders moeten hebben. En vermits momenteel al twee volken hun tweede zolder kregen, heb ik er toch dertig nodig. Deze zelf maken, vraagt slechts twee avonden werk. Deze keer heb ik ze niet gemaakt van Red cedar. Vermits ze als tweede zolder moeten dienen en maximaal twee maanden in gebruik gaan zijn onder een afdak, heb ik hier gekozen voor goedkope multiplex. Gratis gekregen in feite. Goed genoeg om in dit geval te dienen. Ik ben zelfs niet van plan om ze nog te verven. Ik ben benieuwd of ze lang genoeg voldoen. Ik ben toch van plan om volgende winter nog wat red cedar in te slaan. En die gaan jaren mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s