21 maart 2019

Vandaag, begin van de lente. De volgende dagen blijven droog met temperaturen tussen 10 en 15 graden. Morgen zelfs in de buurt van 20 graden. Ik ben alvast begonnen met het klaarmaken van de volken voor de voorjaarsdrachten. Ik heb twee voerramen vervangen door waswafels en het darrenraam uitgesneden. Hier zit normaal ook wintervoer in op dit moment. Echter in 1 volk was dit raam al goed belegd en verzegeld. dsc_2309Ik zal dat volk snel in zwermstemming krijgen, denk ik. De vijf volken die nu klaar zijn, hebben nog twee ramen met voer, een leeg darrenraam en twee waswafels. Boven het koninginnenrooster staat een honingzolder met uitgewerkte, nog honingnatte ramen. Deze hebben tijdens de winter in een werkende diepvriezer gezeten. Nu nog vijf volken te gaan. Hierna maak ik de overige tien klaar voor verkoop. dsc_2310

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s