21 februari 2019

Zojuist heb ik bij de bijenvolken de eerste handeling van het jaar verricht. Ik heb de kasten gewogen en heb daarna de lichtste geopend. De ramen aan de zijkanten waren nog goed voorzien van verzegeld voer. De overige kasten hoef ik bijgevolg niet te openen. Hierna heb ik alle kasten eens bekeken door de plasticfolie en met een laser de temperatuur gemeten. Bij alle kasten was deze in de centrale gang duidelijk hoger. Meer dan 23 graden. Aan de kanten van de kast bleef de temperatuur rond de 19 graden. Dit duidt voor mij op een beginnend btoednest in de centrale raten. De volken die een honingbak hadden onder de broedbak heb ik uiteen gehaald. De broedbak terug op de bodem geplaatst en de honingbak boven op de plasticfolie. Hiervan sla ik achteraan een centimeter om. De bijen gaan in deze honingbak niets opslaan maar de resten voer nog naar onder halen. Binnen een paar dagen kan ik die honingbak dan droog afnemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s