14 augustus 2018

Deze week heb ik verlof en bijgevolg wat meer tijd voor de imkerij. Het perceel phacelia dat ik weer had omgeploegd, is ingezaaid met mosterd. Na de regenbuien van gisteren zijn de zaadjes al beginnen kiemen. De kleine gele bolletjes vertonen al een kleine witte uitstulping: het zaad kiemt! Het perceel met bladrammenas had het dit jaar niet zo goed gedaan, maar elk jaar is natuurlijk anders. Gisteren heb ik het perceel dan gemaaid en vandaag geploegd. Als ik deze week nog even kan frezen, zaai ik het in met phacelia.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Over de bijen weinig nieuws te vertellen. Er komt nog stuifmeel binnen en twee keer per week krijgen ze elk een liter suikerwater in de verhouding 1:1.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s