9 augustus 2018

Eindelijk regen en afkoeling. De planten en vooral de groenten in de moestuin herademen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Maar de felle wind en stortbuien zorgden voor een massa afgevallen fruit. Nog niet volledig rijp, maar toch voldoende voor wat appelmoes en appelsap. dsc_2043

De 21 bijenvolken zijn allemaal nog eens nagekeken en ze zijn allemaal goed bevonden. Ze hebben een leggende koningin, ze hebben geen darren meer op een enkele na, en ze hebben nog voldoende voer en stuifmeel. Vermits ik het nog veel te vroeg vind om ze nu al in te winteren, geef ik ze wel 2 keer per week een liter suikeroplossing in de verhouding 1:1. Dit slaan ze niet op maar het wordt verbruikt om het volk en haar koningin bezig te houden. De jonge volkjes bouwen zo nog elke week een waswafel uit en de koningin blijft ook aan de leg. De kasten wegen nu ongeveer even veel als bij het uitwinteren. Tussen de 20 en 30 kg. Als ze zijn ingewinterd, verwacht ik een gewicht tussen 30 en 40 kg. En dat is nu juist het gewicht dat ze bij krijgen in de tweede helft van september. Momenteel hou ik ze slechts aan de gang. De controleur van het voedselagentschap die vorige week weer eens is langs geweest, vond het er ook allemaal prima uitzien. Toch een opsteker.

2 gedachten over “9 augustus 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s