3 juli 2018

Gisteren weer een volk nagekeken met een tutende jonge moer. Ook hier weer op de twaalfde dag en alle overige doppen waren stukgebeten. Mijn bijen kiezen er dit jaar zelf voor om geen nazwermen te produceren. Het seizoen is dus ook voor hen afgelopen. Tijdens de voorbije week heb ik al bij twee volken de darrenslacht waargenomen. Alvast een begin. Vier, vijf darren tegelijk op de vliegplank die door een werkster over de rand worden buitengewerkt. De darren zitten nog niet in trosjes op de kastwand maar deze volken hebben blijkbaar toch al beslist dat ze hun mannelijke soortgenoten niet meer nodig hebben dit jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s