Droogte

Het wordt nu wel erg droog. De planten kwijnen zienderogen weg. Ook ’s morgens zien ze er niet uit en dat is toch het signaal dat ze het weldra moeten afleggen. Ik profiteerde gisteren van deze droogte door de netels rond de fruitbomen manueel uit te trekken. De wortels kwamen zeer vlot los door de poederdroge zandgrond. Het gras is weliswaar ook aan het verdwijnen, maar de schapen eten de drogende netels zeer graag terwijl ze de levende planten absoluut niet waarderen.dsc_1975

Gelukkig geeft de waterput nog elke dag 100 liter water en ik kan zodoende de moestuin nog wat bevochtigen. Vorige week haalde ik nog vlot 200 liter per dag naar boven, maar dat is dus ook al sterk verminderd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s