22 juni 2018

Een volle maand eerder dan vroeger. De lindes zijn uitgebloeid. Maar er zijn nog kastanjebomen in bloei en een aantal ligusterstruiken. De nectar komt nog steeds binnen. Toen ik gisterenavond bij het breken van overtollige moerdoppen de ramen afklopte, liep de verse nectar nog royaal uit de cellen. Volgende week ga ik in elk geval alle honingbakken afhalen en de rest van de zomer is alle opgehaalde nectar voor de bijenvolken zelf.

Ook gisteren viel me weer op dat de volken blijkbaar hun zwermplannen opbergen. Voelen ze ook aan dat met het einde van de lindedracht het seizoen op zijn einde loopt? Alle doppen die niet waren uitgelopen, waren ofwel langs opzij geruimd door de bijen ofwel bevatten ze een dode larve. Afgestoken door de nieuwe koningin. In één volk kwam ik op twee aangrenzende ramen een jonge koningin tegen. Ze waren blijkbaar naarstig naar elkaar op zoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s