8 juni 2018

Zojuist heb ik de cameraval weer even gecontroleerd. Het geheugenkaartje vervangen en de foto’s van de voorbije maand bekeken. Ik veronderstel dat het koolmeesje op zoek is naar insecten voor zijn nageslacht. Hij is zeer dikwijls ‘gevangen’ op beeld. De spreeuw lijkt toch eerder de rijpheid van de kersen te controleren. Maar ook andere foto’s worden gemaakt. Bijvoorbeeld als ik met de zitmaaier over het perceel daver om de netels en distels onder controle te krijgen.WGI_0029

Het is niet de bedoeling om dit wekelijks te doen. Daar is de weide met boomgaard te groot voor. Maar toch als de netels en distels het gras en de andere planten dreigen te overwoekeren.

Ik was naar de bijenstand gegaan om daar het laatste volk moerloos te maken. Aan het waterbroek zijn ze nu alle vier klaar. Twee ervan hebben al een jonge moer. Nog twee van de tien te gaan. Maar vermits mijn volken over vier standen staan verdeeld, doe ik ze niet allemaal tegelijk. Eén stand per avond om doppen te breken is voldoende.

Toen ik vanavond naar huis kwam, heb ik mijn eerste reehinde met kalfje gespot. Ze stonden niet ver van de rijweg en hoop maar dat ze deze niet te vaak moeten oversteken. Er is daar vrij veel verkeer waardoor ik ook niet kon stoppen om een foto te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s