Voorjaarshoning

De oogst van voorjaarshoning is voorbij. Vier keer heb ik telkens bij de wekelijkse controles de verzegelde ramen uitgehaald. De opbrengst hiervan is hoger dan de volledige oogst van vorig jaar. Als juni ook nog goed drachtweer brengt voor de linde, halen we een recordjaar.

Dit weekend had ik twee tuters bij de productievolken en heb ik vier moeren van vorig jaar verwijderd uit de kasten. Er zijn dus nog vier kasten te gaan om van een jonge moer te voorzien.

De eerste acht broedafleggers zijn gecontroleerd en zeven zijn in goede doen en hebben een leggende moer. Het broed was nog niet verzegeld en ik heb ze behandeld met oxaalzuur. Binnenkort nog drie latere broedafleggers te controleren. Deze broedafleggers worden de reservevolken voor volgend jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s