Controle bijenvolken

De weersvoorspellingen voor de volgende dagen hou ik als imker nauwlettend in de gaten. Ik vind het minstens zo belangrijk als een agenda. Ik was van plan om tijdens het komende weekend van alle volken een broedaflegger te maken.Het voorspelde weer geeft echter veel buien en een koude week na het weekend. Vermits een broedaflegger elke warmte goed kan gebruiken, wordt dit een week of langer uitgesteld. Ook ga ik met de komende afkoeling geen honing afhalen. Bij de controle bleek wel dat de laatste twee volken dringend een tweede honingzolder nodig hebben en die ga ik ze morgen geven. Ook zag ik al twee volken die zonder honingoogst een derde honingzolder kunnen gebruiken, maar dat zal ik in de loop van volgende week toch nog eens moeten bekijken.

Er waren wel twee volken met belegde moerdoppen, maar niet dezelfde als vorige week. Ik heb hopelijk alle doppen vernietigd en dan zien we volgende week weer verder. De nieuwe waswafels en de darrenramen die ik gaf begin deze maand zijn momenteel goed verzegeld. Als er in elk volk zo binnen enkele dagen 2 ramen bijen uitlopen, kan de zwermdrift snel toeslaan. De darrenramen snij ik uit zodra ze verzegeld zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s