11 april 2018

De volken zijn vorig weekend nagekeken. Uit bijna alle kasten kon ik twee voerramen verwijderen en vervangen door waswafels. Uit 2 kasten slechts 1 en uit 1 volk zelfs drie voerramen. Uit 6 volken kon ik al een verzegeld darrenraam uitsnijden en ik ben een vijftal darren tegengekomen op de ramen. In drie volken zat het darrenraam ook nog vol voer en deze heb ik natuurlijk uitgesneden. In deze volken was er echter al veel darrenraat aangezet elders in de kast. 

Niettegenstaande het dus te koud was in maart voor een degelijke voorjaarscontrole, waren de bijen toch normaal op schema. Ik had dus toch de darrenramen moeten leegmaken of inhangen rond half maart. Iets om volgend jaar rekening mee te houden. De bijen hebben al meerdere honingramen in gebruik. Er lijkt weer wat kans te zijn op wilgenhoning dit jaar. Maar ondertussen is de platwilg volledig uitgebloeid. Ook de mannelijke boswilg is over zijn hoogtepunt. De vrouwelijke katjes zijn een halve week later. Vandaag stonden echter de doorbloeiende wilgen volledig open, net als de buxus en de eerste pruimen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s