6 april 2018

Vroeger hoorde ik soms dat een imker zijn voorjaarscontrole pas mocht doen als de kruisbessen in bloei kwamen. Dat was vroeger ergens in de eerste helft van april en ook nu weer staan de bloemetjes klaar om weldra open te gaan.

DSC_0198.jpg

Er staat ondertussen al wel wat in bloei. De eerste paardenbloemen, de paarse dovenetel, het ‘maarts’ viooltje …

DSC_0196.jpg

DSC_0195.jpg

DSC_0192.jpg

De twee volken die nu worden overgezet op een segenbergerkast doen het volgens de bodemschuif uitstekend. Als de koningin dit weekend boven is, kan ik een koninginnenrooster tussen plaatsen. De aanpassing die ik heb moeten maken voor de overgang van mijn Kempische kasten stelt helemaal niks voor. De foto’s spreken voor zich.

DSC_0193.jpg

DSC_0194.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s