4 maart 2018

DSC_0172.jpg

Gisteren heb ik de grasparkieten en de zebravinken van nestgelegenheid voorzien. Ze waren dadelijk enthousiast.

DSCPDC_0003_BURST20180303150816374_COVER.jpg

En ook de kieviten zijn deze week terug aangekomen in ‘hun’ weiland.

DSC_0173.jpg

Een recent berichtje van diefstal van bijenkasten in Tessenderlo heeft me weer aan het denken gezet. Een microchip in de kasten is wellicht een stap in de goede richting. Even een testje gedaan. Een gaatje geboord in een stukje hout en daar een chip in geplaatst. Perfect af te lezen. De chip op een vaste plek (ik zeg natuurlijk niet waar)in de broedbak en het gaatje terug afgedicht met kneedbaar hout. De kast is weliswaar nog steeds te verplaatsen, maar ze is te herkennen als je eigendom. Ik heb de mijne vandaag in elk geval voorzien van een microchip. Ook de naamplaatjes heb ik bevestigd met een stevige constructielijm.

DSC_0175.jpg

DSC_0174.jpg

Natuurlijk zijn mijn bastaardbijen niet echt gegeerd bij het grote publiek en het gebruik van kasten in Kempische raammaat zal ook wel wat helpen.

Sinds vrijdag is de laatste honing ook verkocht.

DSC_0176.jpg

Vandaag alle kasten gewogen en bij een aantal heb ik een nieuw pak deeg opgelegd. De veertien kasten vlogen allen prima en ze brachten ook al flink wat stuifmeel binnen in de vroege namiddag.