27 mei 2017

35,6 graden buiten. Laten we het maar niet hebben over de temperaturen in de serre zelf. Maar de plantjes houden zich wonderwel goed. Vanaf 20 graden gaan de dakvensters open en vanaf 35 graden start de ventilator. De deur staat nu dag en nacht open. Sinds vorige week heb ik de ganse serre gemulcht met stro en sindsdien groeien de planten als kool. De bodem droogt namelijk niet meer zo snel uit. ’s Morgens geef ik water en dit volstaat blijkbaar om de onderliggende grond vochtig te houden. Met ingegraven plastic flessen geef ik de komkommers, paprika’s, tomaten en aubergines water ter hoogte van de wortels en dat wordt ook nog eens ’s avonds herhaald. Maar hoe gaan de bijen om met buitentemperaturen van 35 graden?

DSC_1769.JPG

 

Baardvorming! Een groot deel van de bijen komt uit de kast. Ze behoeven maar 35 graden en het voortdurend gekrioel van de vele duizenden bijen zou de temperatuur anders veel te hoog laten oplopen. Ik heb in het verleden al opgemerkt dat de bijen in de groene ecokasten dit vlugger doen dan de witte kasten. Maar deze temperaturen zijn wel erg extreem en ik had dit echt niet verwacht. Temeer omdat deze kast compleet in de schaduw staat.