14 februari 2016

Hoe snel kan het gaan! Vorige week nog wateroverlast en momenteel al het eerste deel van de moestuin omgespit. Op dit stuk stonden vorig jaar de kolen en dit jaar komen hier de peulvruchten. De kolen komen nu aan de andere kant. Deze serre met gaas gebruik ik hoofdzakelijk voor kolen en peulvruchten. Het is namelijk de optimale bescherming tegen wildvraat. Weldra kunnen de tuinbonen, de peulerwten en de sugarsnaps hierin. Ze zijn op dit moment al voorgezaaid in potjes in de serre. Om de 14 dagen zaai ik ook al kropsla. Zes potjes tegelijk moeten telkens volstaan.

 

De bijen zitten nu rustig binnen. Maar als ze binnenkort even buiten kunnen, staan de wilgenkatjes te wachten. De eerste katjes van de platte wilg zijn al geel en dagelijks worden alle katjes nu groter.

platte wilg

platte wilg