9 februari 2016

De winters zijn vervangen door een regenseizoen! Gelukkig zijn de afwateringsgrachten onlangs open gemaakt. Zodra het even niet regent, kan de overmaat water weer weg trekken. Alleen is dit momenteel niet evident. Door de extreme regenval loopt het water nu zelfs in de tegenovergestelde richting.

De beek staat nu zo hoog dat het water wordt opgestuwd in de afwateringsgrachten.

DSC_1004.JPG

DSC_1006.JPG

Deze ecokast staat op een klein heuveltje.

DSC_1000.JPG

De loopplank over de afwateringsgracht. Ze houdt nog wel mijn knieën droog. laughing

DSC_0999.JPG

Hier wordt volgende maand normalerwijze geploegd en gefreesd.

DSC_1001.JPG

Gelukkig is het perceel voor meer dan de helft nog droog. Er is bijgevolg nog eten in overvloed (ca. 30 aren)voor de schapen. Zelfs de stal, waarvan ik deze zomer de bodem hebt opgehoogd, blijft poederdroog. En als het echt te erg wordt, zal ik ze moeten verhuizen naar de stand in Gerhagen. Daar zou het zelfs tijdens de zondvloed nog droog gebleven zijn. wink