27 september 2015

Vandaag de serre al wat opgeruimd.

De tomatenplanten en de komkommers heb ik alvast verwijderd. De pepers en paprika’s krijgen nu wat meer licht om nog verder te rijpen. Ook de kruiden en slaplantjes kunnen nu weer wat meer licht vangen. Om dit nog verder te optimaliseren, heb ik de ruiten ook gereinigd. Vorig jaar had ik hiervoor een sopje gebruikt en een handborstel. Nu heb ik dit getest met de stoomreiniger en ik kan wel stellen dat dit een succes was. Op geen tijd waren de ruiten langs binnen en buiten proper. Na de mooie dagen die voor de volgende week zijn voorspeld, gaan de potplanten naar binnen. Ze krijgen nog een keer wat meststoffen en dan gaan ze op rust.

De potten met zomerbloemen staan er nog zeer mooi bij, maar dit zal niet meer zo lang duren.

 

De voorjaarsbollen heb ik alvast gekocht. Deze gaan weldra in deze potten waarna ze iets beschut tegen overmatige regen worden weggezet tot ze in het voorjaar uitlopen. En begin mei komen er dan weer zomerbloeiers in.

P6240030.JPG

voorjaarsnollenterras (1).JPG