13 juni 2015

De moestuin floreert nu echt. Gisteren een portie radijzen, warmoes en peultjes opgehaald. Volgende week de eerste worteltjes, de tuinbonen en koolrabi. Thuis in de tuin, tussen de tuinplanten rijpen de aardbeien. Vandaag een vol bakje. En zoveel lekkerder dan uit de winkel. En na de aardbeien volgen natuurlijk al de andere bessen: blauwe bessen, aalbessen, jostabessen en kruisbessen. Kansen genoeg om enkele potjes confituur te maken.

Vandaag een deel van de netels te lijf gegaan met de bosmaaier. En onkruid gewied in de moestuin. De schapen grazen hoofdzakelijk op de wandelpaden die ik kort houd met een zitmaaier.

ouessant

Maar natuurlijk lusten ze ook andere zaken in plaats van gras. Hier is de jonge bok bezig met het molesteren van een struik bandwilg.

ouessant, boklam, bandwilg