16 mei 2015

serre

serre

De serre is klaar voor de zomer.

pompoen

pompoenrek

De pompoenen zijn geplant. Parijse reuzen, Haikidopompoenen, Butternuts, Muskaatpompoenen en courgettes. Het pompoenrek is een ideetje uit een tuinmagazine en zorgt voor het drooghouden van de pompoenen tijdens de rijping.

prairieplanten

Vorig jaar heb ik veel zaad van de hogere tuinplanten gezaaid. Akeleien, jacobsladders en stokrozen lijken goed te lukken. De hogere planten kunnen zich beter door de hoge begroeiing van netels en distels omhoogwerken. Ook vaste tuinplanten die wat hoger en sterker zijn kunnen de bijenstand wat opfleuren. Hier een adderwortel die het ook goed lijkt te doen.

adderwortel

Maar ook de lokale flora die tevoorschijn komt na het rooien van de populieren is vaak de moeite waard. Op onderstaande foto de bremstruiken in volle bloei. De massa’s boterbloemen zijn niet interessant voor de bijen, maar natuurlijk wel voor de lokale fauna. De jonge boompjes, inlandse kers en vuilbes, zijn aangekocht als ‘Plant van hier’.

brem