26 april 2015

Eindelijk regen voor de dorstige natuur. De jonge plantjes hebben momenteel meer water nodig dan ze al hebben gehad. ’t Zal lang geleden zijn dat ik nog heb water gegeven in april. Toch maar van geprofiteerd nu om wat broccoliplantjes te planten en nog wat bloemenmengsels te zaaien. Ook heb ik de jonge zaailingen van de Echinacea geplant. voor de winter had ik ze uit de tuin gehaald en in potjes overwinterd. Nu ze mooi waren uitgelopen, heb ik ze uitgeplant. Ze zullen dan wat makkelijker de wilde vegetatie overwinnen.Echinacea Er staan nog wat kersen in bloei en ook de appels beginnen nu.kersenappelbloesem De kruisbessen zijn uitgebloeid terwijl de rode bessen en de jostabessen nog volop in bloei staan. De blauwe bessen staan dit jaar voor het eerst in bloei.blauwe bessen In gerhagen vliegen ze nu vooral op de laurierkers en weldra op de eerste paardenkastanjes.laurierkers Het gaat nu snel. De mannelijke katjes van de okkernoten zijn al goed zichtbaar en de eerste bloesem van de brem kleurt geel. De weilanden zien geel van de paardenbloemen en/of wit van de madeliefjes. De klaver begint serieus uit te lopen. Zelfs de acacia en de linde begint in blad te komen. Bij de schaapjes is er nog steeds maar een lammetje. Ik ben eens benieuwd of er nog gaan komen. Dan heeft het bokje wat gezelschap.

ouessant, ecokast kruisbesjostabesrode bessenDeze voormiddag ben ik naar Brustem geweest voor de twee bestuivingsvolken. Ze hadden beide een volledig darrenraam verzegeld en dat heb ik dus uitgesneden. Eén volk had ook nog wat darrenbroed op de ramen en ook dat heb ik met de vork vernietigd. De volgende week zal de kers daar zeer goed geven als het af en toe wat regent. Tot nu toe was het te droog voor de bloesems. Het eerste volk had al wat honing in de honingzolder gebracht, terwijl het tweede daar nog niet aan toe was. Maar het zijn twee mooie grote volken en ze waren ondanks de opkomende bewolking zeer zachtaardig. Maar desondanks kreeg de kersenboer, die toevallig langskwam toch een  bezoekster onder zijn hoedje en dat heeft hij geweten. Misschien droeg hij niet de juiste aftershave?Knipogen