12 april 2015

Vandaag afgesproken om woensdagmorgen naar de kersen te vertrekken. Ik doe wel slechts 2 kasten weg. Gewoon voor de aardigheid want er kruipt toch wel veel tijd in. En vooral tijd die je vooraf moet afspreken. Dus namiddag even de bewuste volken nagekeken en ik schrok er van. Ze hadden de waswafel al uitgewerkt en ik heb ze maar een nieuwe gegeven. Het grootste volk had al besloten om nectar op te slaan in de open cellen in plaats van ze te voorzien voor hun koningin. Ik heb ze dan maar een gesloten voerraam afgenomen en een leeg uitgewerkt raam in de plaats gegeven. Het buitenste voerraam ging er uit en het tweede raam vol nectar heb ik dan maar opgeschoven. Op die tweede plaats heb ik dan het uitgewerkt raam gehangen. Ik moet nu blijkbaar alle volken zo snel mogelijk hun honingzolder geven.

Het ploegen van het aardappelperceel en het phaceliaperceel is bijna klaar. Op de natste plekken stroomde de gemaakte voor dadelijk vol water en die stukken heb ik dus nog even gelaten voor wat ze waren. Hopelijk kan ik volgend weekend verder in drogere omstandigheden.