3 april 2015

Eindelijk zijn we op de goede weg. Volgende week gaan we de 15°C overschrijden. Ik plan alvast om de eerste controle te doen op maandagnamiddag. Toch gemakkelijk zo’n extra vrije dag na Pasen. Het was vandaag slechts 10°C, maar de bijen  hebben de buxus toch al gevonden.

bij op buxus

Spijtig genoeg is de eerste lading wilgen al uitgebloeid. Er zijn nog enkele boswilgen met katjes die niet volledig openstaan, maar de meesten verliezen al hun sprankelend gele kleur. De platte wilg is  ook op zijn retour. De krulwilg, de knotwilgen en de doorbloeiende wilgen moeten nog beginnen. Maar na de massale buxusbloesem, is het vermoedelijk eerst de beurt aan de krentenboompjes. en ook de eerste bloemen van het speenkruid gaan open.

In de moestuin heb ik vandaag de eerste lading kolen uitgeplant: savooien en rode kolen. Ook de koolrabiplanten waren groot genoeg om te worden uitgezet.

Voorzaaien in de serre is nu ook op zijn hoogtepunt. Weldra begin ik aan de voorzaai van de pompoenen en courgettes. Ondertussen kunnen de tomaten- en paprikazaailingen al worden verspeend in grotere potten en verhuizen ze van de vensterbank naar de serre. In de serre wordt nu al gebruik gemaakt van de rucola en de kropsla. En weldra kan de spinazie worden geoogst. Hierdoor komt dan de plaats vrij voor de tomatenplanten.