Snoeien knotwilg, gieten waswafels

Vanmorgen heb ik de rij knotwilgen weer geknot. Jaarlijks knot ik om de 4 bomen. Op deze manier moet ik jaarlijks slechts 25% van dit werk doen en worden de wilgen toch om de vier jaar geknot. Ook het uitzicht van de rij blijft dan min of meer gelijk, terwijl ook de bijen elk jaar 75% van de rij kunnen bevliegen. De elzen die in de vochtige grond veel te hard groeien, heb ik eveneens geknot. Hierna heb ik alle resterende koolplanten geoogst, de spruiten en de krulkolen. Ze moesten plaats ruimen voor het stijgende grondwaterpeil tijdens de komende wintermaanden. Een spadesteek schiet momenteel al ogenblikkelijk vol water. De volgende dagen ga ik wel nog proberen om de perceelsgracht verder uit te ruimen.

En deze namiddag ben ik dan begonnen met het gieten van de waswafels. Op een uurtje had ik toch weer 40 stuks op Kempische maat gemaakt. Morgen doen we wel verder.waswafels gieten