afwatering

De regen van de voorbije dagen heeft de bodem verzadigd. De kippen hadden vermoedelijk ook liever zwemvliezen gehad. Ik heb hun ren dan maar even omgespit. Het overtollige water kan nu weer beter in de bodem dringen. En voor hen was het een echt festijn: een massa regenwormen om van te smullen.

kippenren, afwatering

Aan de bijenstand stond het water ook op de grond en heb ik even verder gewerkt aan de afwateringsgrachten.

afwateringsgracht

afwateringsgracht, brug

Ik heb even een nieuwe geul over het pad gegraven om het water naar de gracht te leiden. De zware ijzeren platen moeten nog wel worden getest als ik met de wagen terug op het perceel kan. Momenteel is het gewoon te drassig.

afwateringsgracht

De beek zelf staat vandaag al 40 cm lager dan gisteren en het waterpeil in de perceelsgracht zal nu ook wel snel dalen. Maar de winter moet nog beginnen en normaal kan ik pas in april terug met de wagen over de drassige bodem.