Tips om te onthouden

Ik heb nu de oude jaargangen van ABJ allemaal doorgenomen. Er waren toch nog enkele zaken die ik zeker moet onthouden. 

1. In plaats van een elektronische weegschaal te gebruiken om afleggers te wegen, is een oude babyweegschaal veel interessanter. De elektronische moet elke keer weer worden opgezet en terug op nul worden gezet. Een babyweegschaal met schuifgewichten kan echter op het gewenste gewicht worden gezet en blijft dan zo staan.

2. Celdeksels van het ontzegelen kunnen in een lege honingbak op een koninginnenrooster worden geplaatst. De bijen kunnen die dan makkelijk drooglikken zonder roverij uit te lokken.

3.Een beroker kan worden afgesloten met een kurk tijdens het vervoer in de wagen. Hij wordt dan ook best in een metalen emmer geplaatst. In de tuit kan men een stuk staalwol stoppen om gensters bij het beroken te voorkomen.

4. Tijdens de honingafname eerst alle volken openen en pas dan de honingbakken afnemen. Als alle volken open zijn, zou er veel minder roverij worden uitgelokt.