Tweede honingzolder

Ondanks het slechte weer vliegen de jonge bijen massaal voor de kast als het ook maar even droog is. De oudere bijen komen dan ook zwaarbeladen thuis. Vermits er al speeldoppen waren vorig weekend én de honingzolder practisch was uitgewerkt, heb ik vandaag een tweede honingzolder gegeven. Weer met zes uitgewerkte honingramen en zes waswafels. Ook de jonge volkjes vliegen prima als de lucht even opdroogt.

De vos heeft zich ook weer laten betrappen met de wildcamera.

In de serre heb ik de krulkool ook voorgezaaid. Het zaaien van kropsla gaat in de serre gestaag door. Regelmatig zaai ik weer 4 zaadjes in potjes. Als deze potjes zijn doorworteld, gaan de plantjes in de volle serregrond. Terwijl ik de tweede reeks aan het gebruiken ben, is de derde reeks aan het kroppen en kan de vierde reeks bijna in de volle grond.

In de moestuin moet ik dringend de rijen gaan uitdunnen. Zowel de pastinaak als de wortelen. De snijbiet en de koolrabi zijn al uitgedund.