Phaceliaveld, plantenruildag

Vandaag heb ik het phaceliaveld gefreesd en het ligt nu klaar om in te zaaien. Ik ga nog enkele dagen wachten en zo vorstschade voorkomen aan de jonge kiemplantjes. Voor het groot perceel van 20 are heb ik een afspraak geregeld met de loonwerker. Als dit nog eens is gefreesd en er mooi glad bijligt, kan ik dat hopelijk in de volgende jaren zelf. Ik ben van plan om het perceel op te delen in meerdere stroken met een verschillende bloeitijd en zodoende is er ook mogelijkheid om op verschillende tijdstippen te frezen en hoeft het niet allemaal tegelijk. Mijn oude kubotafrees doet zijn werk nog meer dan behoorlijk. Hopelijk gaat hij nog enkele jaren mee. Naast de bijenhal heb ik een stukje voorzien voor een moestuin. Vorig jaar was dit een mislukking maar alleen de volhouder kan winnen. De aardperen die ik uit het phaceliaveld had omhooggefreesd, heb ik vandaag op drie rijen terug gepoot. De knollen waren vuistdik en die waren dus blijkbaar wel goed gelukt. Morgen wellicht de aardappelen poten en wat nsjalotjes en knoflook. De rest van de groenten heb ik al voorgezaaid in de serre en die kan ik verplanten zodra ze wat zijn gegroeid.

Vanmorgen heb ik enkele foto’s van de plantenruildag doorgestuurd gekregen van Anja Boons. Ondanks het slechte weer, was er toch veel volk opgedaagd. De nieuwe locatie aan de molen en het lokaal van de Verenigde Taxanders bleek een regelrecht succes. Mijn dank aan de fotograaf van dienst.

Plantenruildag1Plantenruildag2Plantenruildag3Plantenruildag4