22 maart

Het is lente en de winter is weer terug. De bijen zitten weer diep in hun kasten. Ik ben toch eens benieuwd hoelang ze dit nog volhouden. Ik heb de eerste wilgenkatjes vandaag gezien met een zweem van geel stuifmeel. Die bloei is nu echt niet meer te stoppen. Ik hoop echt dat de bijen volgende week wat vliegweer krijgen. De nieuwe broedkamers en honingzolders staan klaar. De ramen zijn bedraad en gewafeld. Alleen het weer moet nog wat evolueren alvorens ik de volken extra ruimte ga geven. Dat kunnen ze nu echt nog niet verwarmen.

bedraden, honingraamIn de serre is het zaaigoed al goed gekiemd. Maar met de verwarming blijft de temperatuur ’s nachts op 5 graden en tijdens de dag zelfs 16 tot 20 graden. Ik heb zelfs al een deel van mijn vierkante metertuin ingezaaid.groenten, zaaitrays In de serre verschijnen er al jonge vijgen aan de tweejaarse scheut en ik heb 2 agapanthussen uitgeplant die ik vorig jaar heb gezaaid. Het zaad heb ik meegebracht uit een openbare tuin. Nog een tiental plantjes ga ik in de volle grond zetten deze zomer.Agapanthusvierkante metertuin